Norppa Kulta


Norppa pikkupentuna istuskelemassa Hailuodon hiekkarannalla.

Norppa on tuotu Englannista Lisa Hanssonin avustuksella.
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI42397/12&R=297

Norpalta on kuvattu lonkat jotka ovat B/B, kyynärät ovat 0/0. Lisäksi polvet, olkanivelet ja koko ranka on kuvattu ja todettu terveiksi. Silmät on peilattu syyskuussa ja todettu terveiksi.

 Norppa aloitti Markon kanssa kisauransa agilityssä syyskuussa ja on hankkinut sieltä jo kaksi nolla tulosta. Alla pari kisarataa Norpalta.
Agilityn lisäksi Norppa on vähän ja ihan vain vähän tokotellut. Se tuntuu tosi kivalta siinäkin lajissa. Lisäksi sen kanssa on paimennuttu, tosin tänä kesänä se ei ole edes nähnyt lampaita. Tilanteeseen tulee korjaus kun Norppa menee tulevana lauantaina paimennuskisoihin tolppakoiraksi. Lampailla paimennuksesta tietävät ovat kehuneet sitä lahjakkaaksi. Tälläistenkin aloittevien ohjaajienkin on sen kanssa on helppo paimentaa, sillä pysyy pää kasassa ja se on ollut alusta asti jäätävän itsevarma mitä tekee mutta on kuitenkin helposti ohjailtavissa. Kotona se tarvittaessa etsii liian kauaksi eksyneen kanalaumamme metsästä ja tuo ne kotia.

Kotioloissa se on helppo, samoin kaikilla reissuilla. Se ei ole koskaan stressannut vieraassa paikassa yöpymisestä, autoiluista tai  laivalla matkustamisesta. Se ei myöskään pelkää kovia ääniä. Norppa on sosiaalinen ihmisten ja toisten koirien suhteen ja tulee myös lasten kanssa hyvin toimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti